VIBE Koli 2018-03-07T11:45:15+00:00

Az innovációnak inspirációra van szüksége, kreativitásra, találkozási pontokra, ismerkedésre, különböző szakterületekről és élethelyzetekből merített ötletekre. Az erdélyi magyar közösségünk fejlődéséhez pedig innovációra és együttgondolkodásra van szükségünk. Ezért van a VIBE.

Több mint fesztivál
A VIBE szerves része egy nyári egyetem, a VIBE Koli, melynek célja fórumot és találkozási lehetőséget biztosítani az erdélyi magyar fiataloknak. Egy helyet, ahol inspirálódhatnak, ahol a sokszínű programból ötletet meríthetnek, ahol a találkozásokból új gondolatok, a párbeszédből pedig együttgondolkodás alakul ki a középiskolai évek végén lévő, az egyetemista és a végzős egyetemista fiatalok között.
A VIBE Koli olyan tér, ahol találkoznak a hagyományaink és értékeink, az újszerű technológiai megoldások, a helyi és világméretű kihívások, a nyitottság és érdeklődés a más iránt, az új iránt, a távoli és a közeli iránt, ahol találkozik a magyar, a román, a nemzetközi, ahol ötletek és gondolatok születnek, felszabadultan és inspirálóan. Az előadások két kiemelt helyszínen zajlanak, a közéleti sátorban és a tudásközpontban. A szakmai program a tudománynépszerűsítés és a közéleti részvétel mentén szerveződik, egyaránt kíván érinteni nemzetközi témákat és helyi ügyeket.
A program a Koli Facebook-eseményének leírásában olvasható.