Házirend 2017-04-25T09:46:43+00:00

SZERVEZŐ
Vibe Events Management K.F.T.
Székhely: Szászfenes, Gorbó Völgye 200 szám, Kolozs megye
Cégbírósági iktatószám: J12/10/2017. Adószám: RO36889061
Hivatalos képviselő: Rés Konrád-Gergely
 
RENDEZVÉNY
A VIBE Fesztiválra 2017. július 6-9. között kerül sor, helyszíne a Maros-part, Marosszentgyörgy, Maros megye, Románia.
SZABÁLYZAT
A Szervező fenntartja a szabályzatra vonatkozó változtatási jogot, a Résztvevő előzetes tájékoztatása nélkül. Minden utólagos módosításra vonatkozó információt az esemény honlapján, a www.vibefesztival.ro oldalon és az esemény bejáratánál találnak meg a Résztvevők. A módosítások azonnali hatállyal érvényesítendők.
A belépőjegy megvásárlásával egyidejűleg a Résztvevő egyetért a Szabályzat előírásainak betartásával .
A Szervező biztosítja a Résztvevőt, hogy a bármilyen formában vásárolt, érvényes belépőjegy felmutatása következtében részt vehet a Rendezvényen.
BELÉPŐJEGYEK, A BELÉPŐJEGYEK TÍPUSA ÉS JEGYVÁSÁRLÁS
Belépőjegyek, a belépőjegyek típusa
A jegyvásárlás két módon történhet: a Biletmaster online rendszerében vagy a VIBE Fesztivál kijelölt partnereitől. A Szervező csak a VIBE Fesztivál partnerei valamint a Biletmaster rendszeren keresztül vásárolt jegyek érvényességét garantálja.
A jegyek a következő típúsúak lehetnek: kempinges- és kemping nélküli bérlet és napijegy.
NAPI JEGY: a résztvevő belépését biztosítja az adott napon, 12:00 órától a következő nap 12:00 óráig, ezt követően a belépőjegy érvényét veszti és a résztvevő köteles elhagyni a fesztivál területét. Ha a résztvevőnek nincs belépési engedélye, a Szervezőnek jogában áll kikísérni őt  a fesztivál területéről, akár a hatósági szervek bevonásával.
KEMPINGES BÉRLET: ezen típusú bérlettel a résztvevő belépést nyer a fesztivál egész idejére, 1. nap (július 6.), déli 12 órától kezdődően és jogában áll a rendezvény teljes ideje alatt a fesztivál területén tartózkodni. A Szervező ez időre biztosítja a kempinghelyet, amely révén a Résztvevő jogosult a külön felszerelt tusolók használatára is. A kempingjegy személyre vonatkozik, nem sátorhelyre.
KEMPING NÉLKÜLI BÉRLET: ezen típusú bérlettel a résztvevő belépést nyer a fesztivál egész idejére, 1. nap (július 6.), déli 12 órától kezdődően és jogában áll a rendezvény teljes ideje alatt a fesztivál területén tartózkodni. A Résztvevő nem aludhat a fesztivál területén és nem maradhat a kempingezőknek kijelölt helyszínen, valamint nem használhatják a fesztivál idejére felszerelt tusolórendszert sem.
BELÉPŐJEGYEK ÁRA
Early Bird – 89 lej – megvásárolható március 28-ig
Early Bird kempinggel – 89 lej megvásárolható március 28-ig
Presale – 109 lej megvásárolható május 14-ig
Presale kempinggel – 129 lej megvásárolható május 14-ig
Pass – 139 lej
Pass kempinggel – 159 lej
Kempingjegy – 20 lej
Napijegy – 49 lej
 
KISKORÚAK
12 évnél fiatalabb résztvevők a fesztivál teljes idejére ingyenes belépésre jogosultak, abban az esetben ha a szülők vagy a gyámuk kíséretében vannak.
14 év alatti személyek csak nagykorú kiséretében vehetnek részt a fesztiválon.
A 18 év alattiak speciális karszalagot kapnak, amely biztosítja a szolgáltatók számára a kiskorúak megkülönböztetését, továbbiakban a szolgáltató felel azért, hogy a kiskorúak ne legyenek alkohollal és cigarettával kiszolgálva.
A Szervező fenntartja a jogát az előzetes bejelentés nélküli jegyár változtatásra.
FOGYATÉKOSOK
Azon fogyatékos személyek, akik előzetesen elküldenek egy másolatot a fogyatékosságukról kiállított igazolásról az office@vibefesztival.ro email címre, ingyenes belépésben részesülnek, valamint az őket kísérő személynek a belépőjegy 50% -át kell fizetnie. 
JEGYEK ÉS KARKÖTŐK
A fesztiválra a belépés a karkötő alapján történik. Csak a kézen viselt, érvényes karkötővel jogosult a résztvevő a belépésre. A Szervező fenntartja a jogot a karkötők folyamatos ellenőrzésére, úgy a fesztivál bejáratánál mint a fesztivál egész területén. A karkötő elvesztése, megrongálása vagy megsemmisülése a Résztvevő felelőssége. A karkötő elvesztése, megrongálása vagy megsemmisülése esetén a Résztvevő nem jogosult a fesztivál területén tartózkodni, mindaddig amíg nem rendelkezik egy új belépővel. Az elszakadt, kibontott vagy megragasztott karszalagok nem érvényesek és a Szervező nem cseréli ki azokat.
RÉSZVÉTEL
A belépés kizárólag az erre kijelölt helyeken történik, a belépőjegyet a Szervező a belépés alkalmával karszalagra cseréli. A belépés során minden résztvevő köteles felmutatni a személyazonossági igazolványát is.
Belépéskor minden résztvevő tudomást vesz a jelen szabályzat tartalmáról, amely látható helyen lesz kihelyezve.
A rendezvény biztonságos lebonyolítása érdekében a Szervező fenntartja magának a jogot arra, hogy megtiltsa bizonyos eszközöknek a fesztivál területére való bevitelét. 
Tilos bevinni a fesztivál területére a következőket: drogok, pirotechnikai eszközök, üvegek, veszélyes tárgyak, kések, esernyők, robbanékony-, gyúlékony-, toxikus- tárgyak vagy anyagok és olyan tárgyak amelyekkel másokat megsebezhetnek.
A jelenlegi törvények előírásai alapján a résztvevők nem vihetnek be a fesztivál területére:
Késeket, bénító sprayt, láncokat vagy más olyan jellegű tárgyat, amelyek közveszélyt jelenthetnek.
A résztvevők nem vihetnek be alkoholt a fesztivál területére.
A fesztiválozók nem vihetnek be semmilyen ételt vagy folyadékot a fesztivál területére. Kivételt képeznek ez utóbbi esetben a kempingezők, akiknek engedélyezett a nem romlandó étel (pl. konzerv, kenyér) és 2 liter bontatlan víz bevitele.
A rendezvényen mindenki a saját felelősségére vesz részt, beleértve azon személyeket is, akik olyan fizikai vagy pszichikai betegésgben szenvednek, amely esetében káros lehet az egészségükre a nagy tömeg, az erős zaj vagy a speciális hang- és képeffektusok lejátszása.  
Az előadások tartalmazhatnak erős fényeffektusokat, amelyek károsak lehetnek a gyermekre és az epilepsziában szenvedőkre. A Szervezők felhívják a figyelmet arra, hogy lehetnek tűzijátékok a rendezvény során és az ez által okozott esetleges károkért nem vállalnak felelősséget.
Tilos autóval behajtani a fesztivál területére, a Szervező által kiállított behajtási engedély nélkül.
VISELKEDÉSI KÖVETELMÉNYEK
Minden résztvevő köteles betartani a jelen Szabályzatban megfogalmazottakat, valamint a társadalmi szabályok és a hatályos törvények előírásait. Tilos a résztvevőknek bármi olyan tevékenység a fesztivál területén, amely veszélyeztetheti a többi résztvevő biztonságát vagy alapvető jogukat sértheti. A Szervező nem vállal felelősséget az esetleges anyagi- és fizikai károkért, amelyek a jelen Szabályzat be nem tartása következtében keletkeznek, a szabálytalan viselkedés következtében kártérítést követelhet.  
A Szervezőknek, a partnerszervezőknek és az engedélyel rendelkező sajtónak jogában áll filmezni és fényképezni az eseményen. A Résztvevők belépésükkel elfogadják és tudomást vesznek arról, hogy megjelenhetnek videófelvételeken vagy fényképeken, anélkül hogy utólag bármilyen követelésre jogosultak lennének ezen anyagok felhasználása következtében. A Szervezőnek jogában áll a felvételeket felhasználni reklámanyagként és publikussá tenni, bármilyen utólagos fizettség nélkül.
A Résztvevőknek jogukban áll fényképezni és videófelvételeket készíteni, azonban csak saját használatra. Bármilyen anyag publikálása, ingyen vagy fizettség fejében, tilos.
Kivételes esetekben az előadó kérheti a fényképezés és a filmezés betiltását előadása idején. Ebben az esetben a Szervezők előzetes felhívásban ezt közölni fogják az esemény Facebook oldalán, a helyszínen vagy az előadás előtt.
Tilos bármilyen kereskedelmi- vagy reklámtevékenység folytatása a fesztivál területén belül, a Szervező írásos beleegyezésének hiányában.
Tilos a kiskorúak alkohollal való kiszolgálása és tilos a kiskorúaknak alkoholt fogyasztani. A drogfogyasztás illegális és tilos, ezen tevékenység a hatályos törvényi előírások alapján büntetendő.
Tilos bármilyen tűzes- vagy gyúlékony anyag használata a fesztivál egész területén (tilos a tábortűz vagy bármilyen jellegű nyílt láng keletkeztetése és használata). Kivételt képeznek a szervezők által engedélyezett programok.
A belépőjegy megvásárlásával egyidejűleg a Résztvevő egyetért a Maros Sport- és Szabadidő Központ (Weekend) szabályzatával. A Maros Sport- és Szabadidő Központ (Weekend) medencéinek használata saját felelősségre történik.
A Marosban való fürdőzés tilos és életveszélyes.
VISELKEDÉSI KÖVETELMÉNYEK A FESZTIVÁL TERÜLETÉN BELÜL
A kemping zóna, valamint az ehhez tartozó helyszínek nyitási időpontja: 2017. július 6., 12:00, zárásukra pedig 2017. július 10-én 12:00-kor kerül sor.
Zárás után a Szervezők nem biztosítanak védelmi felügyeletet a kemping zónánál.
A kempingnek 24 órás nyitvatartása lesz, a kempinges belépővel rendelkezők akárhányszor elhagyhatják és visszamehetnek a kemping helyszínre.
A kemping területére való behajtás autóval a fesztivál terültén át július 6., csütörtökön 18 óráig lehetséges. Csütörtökön 18 órától a kempinget Marosszentgyörgy irányából, a Petőfi Sándor utca irányából lehet megközelíteni.
A Szervezők nem vállalnak felelősséget az elhagyott vagy ellopot személyes tárgyakért.
A kemping területén tilos felszerelni bármilyen kert vagy terasz kialakítására használt bútorzatot.
A kempingezők csak akkora sátorral jöjjenek, amekkora szükséges a benne szállást foglalók számára. A Szervezők nem fogadják a nagy előtérrel rendelkező sátrakat. A Szervezőknek jogukban áll nem befogadni bizonyos sátrakat a kemping zóna területére.
Minden Résztvevő táska és testi kutatási ellenőrzésen fog átmenni minden alkalommal, amikor a kemping területére kíván belépni.
Az elkobzott tárgyak nem szolgáltat vissza a Szervező. A Résztvevőknek jogukban áll visszatérülni és javaikat az autóban hagyni, kivételt képeznek az illegálisan birtokolt tárgyak. A Szervezők nem vállalnak felelősséget az autóban hagyott javakért.
Azon személyek akiknél illegális tárgyakat találnak (drogokat, tartási engedély nélküli fegyvereket), azonnal át lesznek adva a hatóságoknak.
Tilos bevinni a fesztivál területére áramgenerátort, tűzhelyként használandó eszközöket.
A sátrakat kizárólag a sátorhelynek szánt térségben szabad felhúzni. A Résztvevők nem táborozhatnak le olyan helyekre ahol az átjárás van biztosítva, és a mosdók vagy a tusolók helyére sem.
 Tilos szemetelni! A szemetet a szeméttárolókban kell gyűjteni!
 A kempingezőknek belépéskor fel kell mutatniuk a fesztiválkarkötőt.
 A Szervező gondoskodik arról, hogy a fesztivál területén legyenek tusolók, illemhelyek és az ehhez szükséges áram.
 A Szervező nem köteles áramot biztosítani a Résztvevőknek.
A tusolók, vécék, világító rendszerek vagy az elválasztó kerítések megrongálása büntetéssel jár, a tettesnek kötelessége megtéríteni a kárt.
 
BIZTONSÁG
A fesztivál területén a Szervező biztonsági emberek segítségével felügyeli a rendet. Az esemény során a Résztvevőknek kötelességük tiszteletben tartani a biztonsági személyzet tevékenységét, ugyanakkor kötelesek ezen személyekkel együttműködni és sürgősség esetén betartani az általuk kiadott instrukciókat, parancsokat.
Más személy veszélyeztetése vagy bántalmazása esetén a biztonságiak saját megítélésük alapján kikísérhetik a bántalmazó személyt a fesztivál területéről.
ELSŐSEGÉLY
A fesztivál területén elsősegély pontok lesznek felszerelve, melyeknek használata ingyenes.
TERMÉKEK ÉS SZOLGÁLTATÁSOK
A fesztivál ideje alatt a Résztvevők a különböző szolgáltatásokat és kereskedelmi cikkeket az erre kijelölt helyeken vehetik igénybe. A Résztvevők kizárólag azon fizetési eszközöket kötelesek használni, amelyeket a Szervező, valamint a Szervező partnerei elfogadnak.
Meghatározások
Contactless Kártya –  nem névre szóló, elektronikus vásárlási utalványokat tartalmazó hordozó. A rendezvény kizárólagos fizetőeszköze.  Minden kereskedőnek lehetősége lesz a bevételeket a Contactless Kártya segítségével elszámolni.
Contactless Kártya feltöltése – az a folyamat, amelynek során a Résztvevők feltölthetik a fizetési eszközt, ez esetben a Contacless kártyát pénzzel és amellyel utólag vásárolhatnak a fesztivál területén.
Contactless kártyán maradt pénzösszeg törlesztése – a fenti folyamat fordított eljárása, amely során a Résztvevő visszaválthatja pénzre a kártyán maradt összeget.
Contactless kártya leolvasó – azon gép, amely segítségével a bevételeket számon tartják és amely segítségével fizethetnek az eladott, megvett arúért.
A Rendezvény teljes területén elérhetők lesznek a Contactless kártya feltöltőpontok.
FELELŐSSÉG ÉS GARANCIA
A Szervező garantálja a belépést és minden szolgáltatás használatba vételét azon Résztvevőknek, akik érvényes belépőjeggyel rendelkeznek. Kényszerhelyzet esetén a Szervező saját elhatározása alapján módosíthatja a fesztivál dátumát. A fesztivál dátuma nem változik kisebb időjárásváltozás esetén (eső, felhős idő, stb.).
A Szervezőnek jogában áll módosítani a zenei program időpontját. A Résztvevőnek nem áll jogában kártérítést kérni időpontmódosítás esetén.
A Szervező nem vállal felelősséget a fesztivál területén történő károkozásokért, ha azok nem a Szervező mulasztása vagy hibás szervezés esetén történtek.
A karszalag átadása után a Szervező nem felelős ennek épségéért. A Résztvevőnek nem áll jogában kártérítést kérni a Szervezőtől a karszalag utólagos megrongálása, elvesztése esetén.
A Szervező nem vállal felelősséget azon történésékre, amelyek a fesztivál területén kívül zajlanak.
BÜNTETÉSEK
A Szervezőnek jogában áll azonnali hatállyal, teljesen vagy átmenetileg, megtiltani a Résztvevő belépését a fesztivál területére vagy adott esetben kikisérni őt, abban az esetben ha az nem tartja be a jelen Szabályzat vagy a Romániában érvényben lévő törvények előírásait.
Azon személyek, akik kempingbelépő nélkül lépnek be a kemping területére, kötelezően ki kell fizessék a kempingbelépő árát, különben a Szervező megvonhatja a résztvételi jogukat a fesztiválon. Ezen utóbbi esetben a Résztvevőnek nem áll jogában kártérítést kérni a Szervezőtől.
A Szervező hamis belépőjegyek észlelése esetén az ügyet büntetőjogi útra tereli.
KÉNYSZERHELYZET, VÉSZHELYZET
Háború, terrortámadás, tüntetés, gazdasági embargo, baleset, tűz, természeti katasztrófa, földrengés, árvíz, hosszabb áramkimaradás, járvány, hivatalos elrendelések vagy más, a Szervező vagy Résztvevő által előre nem látható és befolyásolható történések esetén mindkét fél elállhat a Szabályzat előírásainak betartásától.